skip to content

Det händer i stallet

Hösten 2020 har vi varit på några tävlingar och framför allt med Hangvar som har gjort fina prestationer. Han har tävlat på Msv nivå både i fullständig sportkörning och i dressyr. Han vann DM i Sörmland för tredje året i rad tillsammans med sin kusk Sara Andersson och gjort fina prestationer i dressyren med Camilla Ceder. Ekipagen har tränats med körtränaren Karin Söderqvist och dressyrtränaren Anette Solmell med fina resultat. 

Sommaren 2020 har vi haft några betäckningston på besök och Ringo har haft att göra. Dom fick gå på fribetäckning och det har gått väldigt bra så nu hoppas vi på sex fina ringoföl till våren 2021. SM var inställt så på tävlingsfronten har det varit relativt lugnt men vi har haft en mycket trevlig och rolig KM-dag i Vrångsjö i dressyr, precision och hoppning med fina resultat för Hangvar och HaukThun. 

Under våren 2020 har fem hästar flyttar från oss till nya fina ägare. Mozart, Rapid, Halifax, Rimfaxe och Dunder. Vi saknar dom naturligvis men vet att dom har det det jättebra så vi njuter av att få rapporter från dom emellanåt. Ria van Oderhaff har flyttat hem igen då hennes hästkompis dog och ägaren frågagade om vi ville ta hem henne och det ville vi gärna. Hennes tidigare ägare är här nu och då och pysslar om henne, det känns bra. Vi har fått två fina föl Caritza Unik (Maritza - Cirkus 251) och Miztral Unik (Magda - Ringo 281) och fått både roliga och mindre roliga rapporter från ston som var hos oss förra året på betäckning. 

2020 - Nytt år och nya utmaningar. Två fölungar /ettåringar)har vi hemma, Rimfaxe och Dixie som har skiljts från sina mammor LunnerLisa och Datsa. Det har gått bra och nu är dom själva men vi väntar på den tredje Halifax som snart kommer hem från Beatrice. Treåriga Mozart och de två tvååringarna Rapid och Dunder går tillsammans och alla tre växer fint.  

Februari - I slutet av denna månaden delade vi på Dunder och Rapid och deras mammor. Avvänjningen gick väldigt bra och nu får småkillarna vara tillsammans med hingstarna i stallet. Första mötet med Hangvar och Ringo blev lite otäckt men det gick snabbt över.

Veterinären har varit och vaccinerat en del av våra hästar.

Januari - Imorgon, onsdag kommer Pinge och Stina och fixar hovarna på alla våra hästar

2019 - Nytt år och nya utmaningar! Vi kommer fortsätta träna och tävla Hangvar Kry tillsammans med Camilla och Sara och även Ringo och HaukThun är på gång. Vi har också två föl - Dunder och Rapid som snart ska skiljas från sina mammor, Dundra och Magda. Mozart är vår unghäst som växer och är en mycket trevlig och som beroende på utvecklingen ska visas på Grevagården i September.
 

2018 - Vi fick tre fina föl, Indira, Dunder och Rapid och sex av våra hästar fick nya hem. Humle och Zelda flyttade till Norge och Rippe Änglund, Ria, Zorro och Indira blev kvar i Sverige. Vi har tillsammans med Sara och Camilla jobbat på med Hangvar Kry som visar upp sig på tävlingsbanorna. Det gick bra för honom hans första år i Sverige, på SM kom han totalt fyra i dressyren och i den öppna klassen vann han dressyrkörning. Han har också vunnit allrounden i Fjordhästcupen och på utställningen i Grevagården fick han Guld och 40 poäng! Vi är väldigt glada  över honom och han syns när han är ute och visar sig med sin fantastiska vackra mörkgråa färg.
HaukThun var med på julshowen på Friends Arena även detta år och Ringo betäckte sex ston som alla blev dräktiga, vi hoppas att allt går bra! 

2017
December
November Humle och Rippe kastrarades
Oktober
Humle och Rippe trivs bra ihop och nu har dom fått sällskap av HaukThun i hagen. Han är väl inte en roligaste kompis man kan ha vad det gäller bus och lek men han finns där och både Humle och Rippe verkar gilla honom.
September
Himla har tillfälligt flyttat till Veronica som behövde en bra kompis till sin häst. Vi får se hur länge hon stannar där.
Lunner Lisa stamboksfördes i Vreta och fick 99887=41 poäng på utställningen. Zelda som var med sin mamma, visades också och fick samma poäng 99887=41 poäng.
Maritza har åkt hem för inridning, hon kommer stanna där några månader för att sedan komma hem och förhoppningsvis få ett föl till våren.
Under sommaren fick vi tre fina föl, Zorro unik 6 maj, Mozart unik 25 maj och Zelda unik 6 juni. Dom växer så fint och utvecklar sig riktigt bra.
21 maj
Vi hade rest mot Norge för att hämta hem vår nya häst, Hangvar Kry född 2009! Det är en riktigt vacker fjordhäst som är mörkt grå. Vi är så glada över honom och hoppas att vi kommer kunna tävla med honom längre fram.
4 februari
Lite snutt på Maritza sen ut i hagen tillsammans med sina nya kompis Rippe Änglund. Humle har ropat en del på mamma men verkar verkligen gilla Rippe som i sin tur är ganska nöjd över att ha fått en ny kompis istället för HaukThun.
3 februari
Pinge och Emma varit och fixat hästarnas hovar, tack för idag! Vi passade också på att dela på Humle och hans mamma Maritza.
2016
20 november
Idag har Magda unik flyttat hem till oss igen. Det är väldigt rolig, vi tycker att hon är väldigt fin och hon är dräktig med Furubäcks Io 210. Vi köpte tillbaka henne från Mia Ewerskog som avvecklade sitt stuteri Stolplyckan. Hon smälter bra in i stoflocken.
2 april 16
Nu börjar våren äntligen att visa sig mer och mer med vårfåglar och vårblommar. Hästarna tycker det är skönt och börjar hitta ett och annat lite gröngräs att beta. Ringo och Hauk Thun har kommit igång med kör- och ridträning. Snart drar det igång med alla tävlingar igen, det ska bli kul! Rapace tömkör vi och kommer så småningom att sätta honom för vagn. Rippe växer så det knakar, det är en riktigt trevlig unghäst, det där. Dom trivs väldigt bra tillsammans, Rippe och Rapace och vi längtar tills vi kan få upp dom i sommarhagen. Stona trivs i sommarvärmen och Datsa som flyttade till Malin i vintras, har det bra på vikbolandet. Det dröjer ännu nästan två månader innan fölen kommer till Vrångsjö, klart att vi längtar och hoppas att allt ska gå bra.
 
23 december 15
Rippe Änglund har skilts från sin mamma Ria och det har gått väldigt bra. Han går numera tillsammans med Rapace som förut gick med Douglas. Douglas Unik såldes i december till Ulla-Marie i Norrtälje där vi vet att han har det väldigt bra och det känns skönt. Hauk Thun är hemma igen ett tag och det är också roligt fast jag tror att han längtar lite efter Per och Hirtegutten! Han är väldigt trevlig och tycker det är roligt att köras. Ringo har börjat komma igång med Camilla efter vinteruppehållet och är pigg och sugen på nya utmaningar! Vi har under en tid, motionerat honom med fyrhjulingen när det har varit riktigt isigt, för att hålla igång så att han är något i form till Sara och Camilla. Dundra och Maritza är dräktiga och vi hoppas att det ska gå bra ända fram. Datsa längtar till våren så att hon kan flytta till sin nya matte=) och resten av stona verkar också nöjda och välmående.  

Copyright © 2015 Stuteriunik | Website Templates by Tradebit | Powered by Website Baker