skip to content

Aktiviteter på gården

Året 2021 - Även detta år har präglats av coronaepidemin. Vi har hållt oss mycket för oss själva men även träffat vänner och härliga hästmänniskor. Vi har varit på några få tävlingar med Hangvar som alltid visar sig från sin bästa sida. Våren köpte vi Klackas Harald, en härlig fjordhingst som vi visade på grevagården i september. Han fick 39 poäng, vilket vi tycker är väldigt bra men gränsen för tillåten hings är på 40 så vi föll på målsnöret. Han är fortfarande hingst och beroende på hur det är i höst, kanske vi visar honom igen. Vi fick fyra fina hingstföl som vi döpte efter de fyra musketörerna. Två är rödblacka och två är ljusbrunblacka. Tanken är att vi ska sälja dom varefter men det är svårt att skiljas från så fina ungar. 

Sommaren 2020 - Sommaren har varit annorlunda i år på grund av corona epidemin även här. Vi har ändå haft fint väder så vi har kunnat umgås med vänner utomhus. Vi har fått tre nya och fina familjemedlemmar, det känns bra att släkten växer.
 I juli fick vi förfrågan om vi ville vara vittne till bröllop mellan Anso och Ulrica och det är klart vi ville. Bröllop blev här i Vrångsjö och det var vår vän Karin som vigde dom på bryggan, en underbar dag där solen sken ihop med brudparet! Det var bara vi, Anso och Ulrica, Karin och hennes sambo och Lasses gamla vän Leif, som firade denna stora dag och vi hade en härlig dag med god mat. Lasse stod i grytorna och serverade rådjurslår med sås gjord på cocacola, det ger en lite mer sötaktig smak ihop med ingefäran som ska vara i, väldigt gott. Till förrätt serverade vi rökt andbröst på pepparrotscreme och den underbara bröllopstårtan stod Ulrica för. Tack för att vi fick vara med och dela denna fina dag! 

Vi har fått göra det bästa när det inte har varit några tävlingar och vi har haft en del roliga träningstillfällen här hos oss i Öffs regi i hopp, dressyr och precision. Även en KM-dag med hopp, dressyr och precision hade vi här i Vrångsjö i slutet av augusti. Det var en väldigt trevlig och rolig dag även med en del publik utifrån. Hangvar vann KM-precisionen tillsammans med Sara och KM-hoppningen tillsammans med Camilla. Hangvar och Camilla kom också tvåa i KM-dressyren. HaukThun och Linda kom på andra plats i precisionen och matteMarie-Louise provade att köra en clearround med HaukThun, det var en rolig upplevelse, tack för den fanstastiska hästen! 

Hangvar har tävlat både i sportkörning och i dressyr medelsvår klass med mycket goda resultat tillsammans med sin kusk Sara och ryttare Camilla. I Eskilstuna blev det seger i DM för tredje året i rad. Vi är väldig glada och imponerade av denna häst och hans tjejer! 

Våren 2020 - Fem fjordhästar har fått nya ägare under våren. Rimfaxe, Mozart, Rapid, Halifax och Dunder har flyttat till nya fina hem och familjer. Det var väldigt omtumlande men fantastiskt roligt och alla har hittat sin plats i livet. Lycka till! Ria har kommit tillbaka då hennes hästkompis dog. Hennes ägare frågade om hon fick bo här istället då hon blev ensam och det är klart att det gick bra. Flocken välkomnade henne som om hon aldrig har varit borta! Rias gamla ägare kommer hit med jämna mellanrum och tittar till henne och fixar så det känns bra för oss alla. 

Mars 2019 - Två år i rad har vi fått årets prestationshäst här på Stuteri Unik! Hangvar Kry blev 2018 års prestationshäst i Svenska Fjorshästföreningen och han blev den första hästen att vinna  Fjordcupen i SFF och även vinst in delgrenen sportkörning samt en femte placering i dressyr! Vi är så glada och stolta över vår fina häst och hans ryttare Camilla Ceder och kusk Sara Andersson!Dessutom fick Lasse titeln årets fjordhästprofil, vilket år! 2017 var det Finslands Ringo som fick den ärofyllda titeln årets prestationshäst!

Den 20 januari 2019 hade ÖFF sitt årsmöte där Hangvar Kry fick motta KM pris i hopp, dressyr och allround. Dessutom fick han ÖFFs Vastepris för den häst som har tävlat i alla dicipliner under året. Sju stycken prestationsmedaljer fick han också, Dressyr i guld, sportkörning och dressyr i silver och Sportkörning, bruksridning, brukskörning och allround i brons! HaukThun fick  två prestationsmedaljer i brons i brukskörning och bruksridning! 

Hangvar Kry har gjort bra ifrån sig under hösten på tävlingar och på utställning. Han är en otrolig stilig och arbetsvillig häst som fick 40 poäng och Guld i utställningen på Grevagården! Han jobbade ihop en massa prestationsmedaljer som han får på prisutdelningen på ÖFFs årsmöte.

Den här sommaren och hösten har det varit väldigt lugnt med aktiviteter utifrån. Finslands Ringo och Hangvar Kry har deltagit i olika tävlingar och gjort det bra. Ringo har tillsammans med Sara och Camilla tävlat under våren både i bruks, precision, hopp, dressyr och sportkörning. Han deltog på SM i Vetlanda i alla SM-grenar. Han placerade sig bra på dom flesta grenar och det bästa resultatet gjorde han i brukskörningen där han kom på andra plats. Därefter åkte han vidare för att delta i NM i Norge men blev stoppad av veterinären som såg att han hade en diffus hälta. Vi har undersökt honom och tränar honom lite lätt här hemma och vi får se hur han utvecklas.

Hangvar som vi hämtade hem från Norge i maj, har hunnit med en del tävlingar, han också. Debut i brukskörning och bruksridning med Sara och Camilla. Han har debuterat i marathon med Sara i Lätt B och tog en första placering! Han har placerat sig tvåa i dressyr i Lätt C:1 och i en fjärde placering i Lätt B:1 med Camilla. Elin som har varit och tränat honom här hemma en del, hoppade in på KM i dressyr och vann, när Camilla var upptagen på annat håll.  

 

Januari-2017 - HaukThun och Ringo passade på att köra släde medan det fanns snö. Nu verkar det som det bara är vagnar med hjul på som fungerar men det är nog roligare ändå. Rippe Ãnglund har fått en ny kompis, Humle har skiljts från sin mamma Maritza och delar nu hage med Rippe.

Copyright © 2015 Stuteriunik | Website Templates by Tradebit | Powered by Website Baker